4 Haziran 2015 Perşembe

DENİZDE EN BÜYÜK TEHLİKE, DİKKATSİZLİK

Havaların ısınmasıyla birlikte suda boğulma olaylarında belirgin artış görülüyor. Boğulmaların kaza sonucu meydana gelen ölümler arasında üçüncü sırada yer alıyor.
Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Uzman Dr. Ülkümen Rodoplu, Türkiye'de bir yılda ortalama 900 kişinin boğulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
Boğulmaların, dünya genelinde kaza sonucu görülen ölümler arasında üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Rodoplu, 5-44 arasındaki yaş grubunda da trafik kazalarından sonra en sık görülen ikinci ölüm nedeni olduğunu söyledi.
                                                                        YÜZERKEN DİKKAT!
    Deniz kum ve güneş, doğru şekilde kullanıldığında faydalıdır. Yüzmeyi sevenlerdenseniz, denizde veya havuzda yüzerken kramp girmesinin ne denli büyük bir problem olduğunu da bilirsiniz. Zannedildiğinin aksine yüzme, en az kalori harcatan ve en az efor sarf edilen sporlardan biri değildir. Aksine, yüzme esnasında bütün kaslarınız çalışır.Özellikle de bel ve sırt kaslarını çalıştıran nadir sporlardan biridir.
  . Denize veya havuza girmeden önce ısınma hareketleri yapmanız, yüzerken kaslarınızın kramp nedeniyle sizi zor durumda bırakmasını engelleyecektir. Denizde yüzerken kramp nedeniyle sorun yaşayan insanlar ciddi tehlikeler atlatmaktadır.
Küçük bir yürüyüş veya ufak bir iki esneme hareketi ile yüzmeye hazırlanabilirsiniz. Önemli olan eklemlerin ve kasların ısınmasıdır. Vücudunuzu ısıtmadan denize girmemelisiniz. Yüzerken kramp girmesinin nedenlerinden biri de yine budur.
Yüzme öncesinde dikkat etmeniz gereken bir detay da, tok karnına yüzülemeyeceğini bilmeniz olacaktır. Çünkü, dolu bir mideyle yüzerken kalbiniz zorlanabilir ve eğer şanslı iseniz kalp krizi geçirmezsiniz. Çünkü midenin tok olması, midenin çalışıyor olması anlamına gelir. Mide çalışırken bir yandan yoğun efor sarf ederek yüzüyorsanız; bu bedeninizi dolayısı ile de kalbinizi yoracaktır. Genç, yaşlı ve çocuk demeden; bu detaya dikkat etmelisiniz
                 AİLELER ÇOCUKLARA DİKKAT...
 Çocuklarınızın yanından ayrılmayın çünkü çocuklar bir anda gözden kaybolabiliyor lar. Onları suya sokarken muhakkak yanında olun ve yanından ayrılmayın bu anneler içinde geçerli. Denize girdiğiniz zaman fazla ileriye gidecekseniz muhakkak yanınıza can yeleğinizi alın ve çocuklarınıza muhakkak onları denizde batmamaları nı sağlayan ekipmanlar giydirin. 
Ayrıca uzmanlar temiz olmayan havuz ve denizler bilhassa çocuklar için enfeksiyon açısından ciddi tehlike oluşturduğunu belirttiler.
Özetle gerek tatilde, gerekse günlük denizde, bir anlık dikkatsizliğimiz, eğlencemizi ve hayatımızı ALLAH korusun  karartabilir 
DENİZDE EN BÜYÜK TEHLİKE(DİKKATSİZLİK)

                                                                                  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MUCİZE MEYVE:HURMA.İNSAN SAĞLIĞINA FAYDASI

Selam allibey.blogspot okuyucuları ve üyeleri Hepinize Hayırlı Ramazanlar.   Ramazanı şerif Ay'ın girmesiyle iftarda orucu ilk onunla...