6 Haziran 2015 Cumartesi

ALTIN DEĞERİNDE YAZ FIRSATI



Çocuklar ve gençler için 3 aylık tatil başladı. İyi değerlendirilmesi halinde kişi tatil sonrasında kendini yenilemiş ve gelişmiş olarak görecek. Bunun için en büyük görev, anne ve babaya düşüyor. Öncelikle karne gündemden düşürülmeli ve aile toplantısı yaparak bir yaz programı yapılmalı.
Yaz tatili altın değerinde bir fırsat olarak görülürse, bu üç ay ciddi bir yenilenme, donanım ve gelişime vesile olur.. Bu üç ay, boş durma, tembellik olarak görülürse, günler, haftalar, hatta aylar su gibi akar gider. Ömürden giden üç ayın, kayda değer kazanımlar bırakmadan uçup gitmesi, çocukları mutsuzluğa, umutsuzluğa ve pişmanlığa sevk eder.


Sanal dünyanın esiri olmasınlar: Yaz tatili için planları, hedefleri ve çok iyi değerlendirme derdi olmayan, bu konuda anne-baba desteğinden de mahrum kalan çocukları, televizyon, internet, bilgisayar oyunları ve cep telefonları esir alacaktır. Bu esaret, çocukları pasifleştirecek, gerçek hayattan koparacaktır. Zamanla fiziksel, zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklar da baş gösterecektir. Bu nedenle çocuklara ilgi ve yetenekleri, yaş ve cinsiyetlerine uygun iş ve sorumluluklar verilmeli. 
KURAN KERİM ÖĞRENİYORUM
Yaz Kur'an kursuna gitme teşvik edilmeli: Çocuklar, hayatlarını şekillendirecek, anlamlandıracak bilgi ve alışkanlıkları, gönlün ve ruhun huzur kaynağı Kur'an'ı genelde yaz Kur'an kurslarında öğrenir. Anne-babalar, camiye göndermenin yanı sıra öğreneceklerinin ne anlama geldiği konusunda bilgilendirirse, çocuklarda camiye gitme ve öğrenme şevkiartacaktır     .Peygamber efendimiz buyurdu ki:(Hepiniz, birsürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mes'ul olursunuz.) (Müslim) Bir babanın, evladını Cehennem ateşinden koruması, dünya ateşinden korumasından daha mühimdir. Cehennem ateşinden korumak da, imanı ve farzları ve haramları öğretmekle ve ibadete alıştırmakla ve kötü arkadaşlardan ve zararlı neşriyattan korumakla olur. İyi hareketi övülmelidir. Ne zaman çocukta iyi bir hareket görülürse, onu takdir etmeli, mükâfatlandırmalıdır!
 Peygamber Efendimiz buyurdu ki: (Bütün çocuklar, Müslümanlığa elverişli olarak dünyaya gelir. Daha sonra bunları, ana-babaları hristiyan, yahudi ve dinsiz yapar.) [Taberânî] Hadis-i şerifte Müslümanlığın yerleştirilmesinde ve yok edilmesinde en mühim işin, çocuklukta ve gençlikte olduğu bildirilmektedir. O hâlde, her Müslümanın birinci vazifesi, evladına İslâmiyeti ve Kur’an-ı kerimi öğretmektir. Evlad nimetinin kıymeti bilinmezse, elden gider. Bunun için çocuk terbiyesi, dinimizde çok kıymetli bir ilimdir. Ahlâkı değiştirmek mümkün olduğu için Peygamber Efendimiz, (Ahlâkınızı güzelleştirin) buyurmuştur. Zaten din, güzel ahlâk demektir. Şu hâlde dinin emrine uyup yasak ettiğinden kaçan, huyunu değiştirip güzel ahlâklı olur. Güzel ahlâklı olan da iki cihanda rahat olur.Sözün özü olarak 2 çocuk babası olarak Çocuklarımızın dünya ve ahiretleri için uyanık, bilinçli ve dini konularda gayretli olmalıyım .ALLAH C.C.bu bağlamda Anne ve Babalara  yardımcısı olsun (amiin)

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MUCİZE MEYVE:HURMA.İNSAN SAĞLIĞINA FAYDASI

Selam allibey.blogspot okuyucuları ve üyeleri Hepinize Hayırlı Ramazanlar.   Ramazanı şerif Ay'ın girmesiyle iftarda orucu ilk onunla...