31 Mayıs 2015 Pazar

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE

Sivrisinek Kovucu Yöntemler–Sivrisinek Neye Gelmez sivrisinek-kovucu-yontemler:Sivrisinek-neye-gelmez Sivrisinek Kovucu Yöntemler, Sivrisinek Neye Gelmez Yaz aylarında sivrisinekler en büyük dertlerimizden biridir. Bu küçük illetlerden doğal bir kaç önlemle . Sivrisinek nedir? Boyları 10 ila 15 milimetre arasındadır. Ağırlıkları ise ortalama 2 ila 2,5 miligram arasındadır. Sivrisineklerin yaşamı 4 evrede geçer. Sivrisinekler en çok geceleri aktifleşir ve gündüzleri dinlenirler. Bunlar yumurta, larva, pupa ve erginlik dönemidir. Sivrisinekten bulaşan hastalıklar var mıdır? Bazıları hastalık bulaştırabilir. Bunlardan bir tanesi ise sıtma hastalığıdır. Sivrisinek nerede yaşar ? Genellikle nemli ve serin ortamlarda yaşarlar. Sulak alanlarda, ağaçlık bölgelerde ve sazlık yerlerde de yaşamaktadırlar. Sivrisinek neden ısırır ? Sivrisineklerin dişisi ısırmaktadır ve yumurtalarının gelişimi için kana ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle ısırmaktadırlar. Peki Sivrisineklerden korunma için ne yapmalı? En ilginç olan yöntemle başlayalım : Özellikle Karadenizli vatandaşlarımızın denediği ve başarılı olduğu görülmüş olan bir yöntemde; gerekli olan malzeme 1 adet poşet biraz su ve bir de evimizdeki yanan lamba. İçine su doldurulan bir poşet, ağzı bağlanarak yanmakta olan lambamızın hemen yanında tavana asılı şekilde bırakılıyor. Çok ilginç de olsa sivrisinekler bu bölgeye yaklaşmıyor. Sivrisineklerden diğer korunma yolları ve sivrisinekleri kovmak için doğal yöntemler aşağıda yer almakta. Kendi yöntemlerinizle sivrisinekleri uzaklaştırabilirsiniz. Sivrisineklerin en yoğun olduğu saatler, güneşin batış zamanı ve şafaktır. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ısırıklara maruz kalabilirsiniz. Sivrisinekleri kovmak için, doğal yöntemler bulunuyor. Sivrisinek kovucu tavsiyelere uyarsanız, sinekler yanınıza yaklaşmayacaktır. Koyu renk elbise giymeyin. Sivrisinekler genellikle koyu renkleri barınağı olarak görür. Koyu renkteki nesneleri evinizde bulundurursanız, sivrisinekler sizin yanınıza uğramayacaklardır. Eğer evinizde mum bulundurursanız, sivrisinekler size yaklaşmaz. Karbondioksit, sivrisinekleri size yakın tutar. Tuzlu gıdalardan ve potasyumlu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çünkü laktik asitler sivrisinekleri size doğru çeker. Saç için bakım ürünleri, kokulu vücut kremleri, kokulu güneş koruyucuları veya çiçekli kokuların çoğundan uzak durmanız gerekli. Bütün sivrisinekler ısıya karşı duyarlıdır. Pek çok sinek ısının çok olmadığı yerde bile cilde yapışır. Cildiniz fazla sıcak olmazsa sivrisineklerden korunmak daha kolay olacaktır.
Sinekler, vücuttaki terli bölgelere daha çok yönelirler. Bedeninizde nem var ise sivrisinekler saldırıya geçebilir. Terlememeye özen göstermelisiniz. Terlememek için çözüm yolları bulmalısınız. Bu yol sizi sivrisineklerden daha da çok uzaklaştıracaktır. Sivrisinekten korunmak için doğal korunma yağları kullanabilirsiniz. Kendiniz yapacağınız bu yağı iki saatte bir vücudunuza püskürtmelisiniz. Gerekli olan yağlar: Limon okaliptüs yağı Tarçın yağı Biberiye yağı Citronella yağı Castor yağı Nane yağı Limon otu yağı Clove yağı Sedir yağı Sardunya yağı Başka yağlarda bulunuyor. Yararı olduğunu düşündüğümüz çam, lavanta, yenibahar, fesleğen, sarımsak, soya ve mine yağları. Cep telefonları için sivrisinek kovucu yazılım Sinek kovucular arasında artık telefonlarınızda yer alıyor. Sivrisinekten korunma yolları için cep telefonunuz size yardım ediyor. Sinekkovar adı verilen bu yazılım sizi sivrisineklerden kurtarıyor. Belli bir miktar kontör karşılığında, cep telefonunuza java destekli yazılım indirmeniz yeterli. Bu yazılım sayesinde, telefonunuz erkek sinek sesi yayıyor. Bu titreşimlerden dişi sivrisinekler etkilenip sizden uzaklaşıyorlar. Cep telefonunuz haşere uzaklaştırıcı görevi görüp tüm sivrisinekleri ortadan kaybediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MUCİZE MEYVE:HURMA.İNSAN SAĞLIĞINA FAYDASI

Selam allibey.blogspot okuyucuları ve üyeleri Hepinize Hayırlı Ramazanlar.   Ramazanı şerif Ay'ın girmesiyle iftarda orucu ilk onunla...