31 Mayıs 2015 Pazar

ORANGUTAN'IN ZEKİ HAREKETİ

Orangutan, Primates (primatlar) takımının Hominidae (büyük insansı maymunlar) familyasına dahil olan bir cinstir. "Orangutan" adının kökeni, Malezya ve Endonezyadillerine özgü olan ve "orman adamı" anlamına gelen "orang hutan" ifadesidir. Uzun kolları ve kırmızımsı kahverengi kılları ile dikkat çeken orangutanlar, büyük insansı maymunların ağaçta en çok yaşayanıdır. Bu canlılar, zamanlarının neredeyse tamamını Borneo ve Sumatra'nın yağmur ormanlarındaki ağaçların üstünde geçirirler ve her gece ağaçlarda yeni yuvalar yaparlar. Erişkin erkeklerin boyu ortalama 1.4 metredir ve ağırlıkları ise 82 kilograma kadar çıkabilir. 
Orangutanlar, insan-dışı primatlar arasında taklit, dolayısıyla öğrenme yeteneği en üst düzey olan hayvanlardan birisidir. Fotoğrafta da gördüğümüz gibi yavru orangutan kendini yağmurdan korumak için genişçe bir yaprağı şemsiye gibi kullanıyor.
Resim yazısı ekle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MUCİZE MEYVE:HURMA.İNSAN SAĞLIĞINA FAYDASI

Selam allibey.blogspot okuyucuları ve üyeleri Hepinize Hayırlı Ramazanlar.   Ramazanı şerif Ay'ın girmesiyle iftarda orucu ilk onunla...